Moodboardet for den nye stuen vår. Jeg er som dere vet en ENORM fan av mørke rom. Vi tenker male dobbel-dørene og listene i samme blåfarge som veggene og få inn en fin taklampe, men det jeg kjenner haster mest er noen tunge fine gardiner til vinduene. Inspirasjonen er ca. alt Ryan Korban gjør, men mest av alt New York leiligheten hans. Det eneste er at der han bruker mye sort og gull liker jeg heller bruke naturtre og farger, litt norsk vri, litt mindre sex appeal og italienske fakter.

Vårens sminkefunn-  NYX Matte Lipstick – Strawberry daiquiri /Kevyn Aucoin Sensual Skin Enhancer / Chanel Nail Colour – Lilis

Kevyn Aucoin. Ikke hørt om det? Ikke jeg heller før jeg kom over en av de mange makeup tutorialene til Kylie som dukket opp i facebook feeden min (target-marketing is killing me).  Sensual Skin Enhancer er et av de mest effektive coverage-produktetene jeg har prøvd. Det er en liten mirakelkrukke når det kommer til dewy looks. Absolutt verdt å sjekke ut om perfekt finish er din greie.

Hva er vel inspirasjon, annet enn når noe ved et fotografi eller en styling får meg til å stoppe opp ved en detalj, av begeistring eller overraskelse, og jeg for alt i verden ikke klarer slippe blikket. Det kan jo virke rart og nesten litt feil at f.eks noe så enkelt som øreringer skal bli offer for intrikate tankeprosesser, men det er nå engang tilfellet. Emmy Rossum har bergtatt meg fra jeg var 14 og så Phantom Of The Opera første gang til Shameless for et par år siden, en av de svært få kvinnelige rollefigurene i tv-industrien jeg til en viss grad kan identifisere meg med. Fiona Gallagher som ikke har tid eller interesse i skjønnhet og perfeksjon fordi… vel.. livet…. resonnerer av en eller annen absurd grunn hos meg. Så så jeg dette, og girl-crushen vokste enda litt til. Alle rollene en kvinne kan ha, og alt hun kan være, om hun bare vil. Noe av det mest interessante som skjer når motebransjen rasker til seg tallentfulle skuespillere i stedet for modeller til editorials, er i mine øyne hvordan vi som publikum tolker det og tilegner det helt egne personlige betydninger, som om man dypper beina ned i litt kjent grunn, men fortsatt får noe nytt tilført.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smykke The Hatters

Topp Zara

Jeans Weekday

Belte Gucci (adlink)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Liker

Mennesker som evner å være seg selv også på sosiale medier. Det kan virke som mange følger en fast og utrolig upersonlig intagram fasit for å få følgere. Kaffe, blomster, selfier, picture perfect. Det gir ikke mening for meg, fordi antall følgere betyr liksom ingenting. Det er bare et tall og sier ingenting om deg som menneske, så om du lar det definere deg blir det bare trist. Du blir ikke en influencer bare fordi du har følgere, det betyr ikke at du “skjønner” noe som helst.

 

Yndlingsplagg

Alt fra Organic By John Patrick.

 

Hvorfor i det hele tatt opptatt av stil?

Jeg føler meg bedre om jeg får utrykke meg litt kreativt gjennom mote, og det har alltid gitt en slags form til livet mitt jeg setter pris på. Research, valgmuligheter, ritualer etc.

 

 

Siste bilde jeg tok

Av en steintavle jeg har satt opp over peisen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Stylingstips

Hold det comfy, så du føler deg vel. Jeg er glad i en kvinnelig look og kjører veldig gjerne heels, røde lepper og kjole på en lørdagskveld, men jeg vet hvor grensene mine går så jeg ikke skal føle meg ukomfortabel.

 

Favorittsko

Unnet meg nye joggesko i vår, Nike ROSHE ONE. I hverdagen ender det stort sett med at jeg går med de. På grunn av valpen løper jeg inn og ut hele dag, så vi har en slags mellomregel om at det er lov å gå med sko inne til hun er stuetrent.

IMG_9833

 

Bok

Har endelig kommet til sjette boken i Min Kamp serien. Selv om det har tatt tid å lese ferdig og jeg har forsaket andre leseopplevelser for å dypdykke i Knausgård vil jeg si det har vært verdt det. Selvutleverende og livet beskrevet i alle nyanser, finere enn man kunne forestilt seg. Jeg har alltid likt å lese litteratur om livet fra `mannens perpektiv´, kanskje fordi jeg rett og slett ikke forstår de? Blir nesten litt trist å være ferdig med hele hans univers.

img_1957

 

Album

Lemonade! Har til og med kjøpt tidal bare for det. Synes det fineste er samarbeidet Beyonce har gjort med James Blake.

 

Misliker

Folk som bruker janteloven som skalkeskjul for at de verker gjør eller har tenkt å bidra med noe i samfunnet. Donald Trump.

 

Glad jeg ikke kjøpte

Bøttehatt

 

Største interiør-craving

Dette &tradition palette bordet. Kommer i alle mulige farger og former og er så fint at jeg klarer det bare ikke.

fz_206_5397

 

 

Stilikon

Jemima Kirke. Kanskje fordi hun ikke har noen verdens ting å gjøre med mote at jeg faller sånn for henne og hele hennes `look´. Det føles ikke som det ligger noe særlig kalkulert bak det, bare veldig naturlig og vakkert på tross av at massemedia kanskje ville kalt henne for formfull, for mye, for artsy,  for frigjort. Kanskje det er det jeg liker, at fremtoningen hennes er så care.

da8e9c858f9cd7cffed13bdb93aa15fe

 

Siste kjøp

Nye Acne solbriller i beige.

 

Siste reisemål

Bortsett fra en hyttetur hjemme var vi i San Juan og rundt omkring i to uker i Desember. Romantisk, varmt og fint. Vi bodde blant annet på Vanderbilt en uke, det anbefales veldig. Alt vi gjorde var å bevege oss fra basseng til basseng, se på havet, drikke drinker og spise de deilige retter. Ble nesten litt kvalm av hvor fint vi hadde det.

img_6954 img_6323 img_6713

 

Tenker på

Eksamene mine, om jeg skal investere i et Canon 5D markIII, at jeg må male dørene i gangen, ukens møter, at jeg vil begynne å skrive igjen, men finner det utfordrende å sette seg ned å gjøre når jeg er så sjukt lykkelig. Hva skriver man om når man overraskende har begynt å vokse av seg ungdommens vielse til stadig melankoli. Når jeg var yngre skrev jeg som terapi, men nå hadde det liksom blitt noe helt annet. Samtidig ønsker jeg jo at tekst skal ha en plass på bloggen og tenker det hadde vært fint utrykke seg gjennom mer enn bare foto.

 

Hva tror dere, er månedens Favorites innlegg en tradisjon å forsette med?

Ps: jeg har lagt ut litt til salgs på Tictail, Acne, Helmut Lang++, det finner du her

Idag våknet jeg med hodebank og var passe sliten etter en koselig middag jeg ikke var hjemme fra før de senere nattetimer i går. Kjæresten foreslo vi skulle dra ned til byen og ta burgers til lunch (en av de mange grunnene til at jeg har verdens beste mann). Vi sjekket ut nyoppussede Palmen på Grand, som overraskende nok har en av Oslos beste burgere. Han sa seg uenig, men det Palmen mangler av Munchies kvalitet synes jeg de gjør opp for i store mengder marmor og deilig fløyel. En rolig oase å rømme inn i om man trenger komme unna Karl Johan. Etter det dro vi og tittet litt på bruktbutikker og handlet til kveldens middag. Det blir lett eksperimentering med søtpoteter, bruschetta, salsaer og guacamoler. Kokkelering og null planer ruller så sjukt deilig på tungen.

Tenkte forresten høre med dere hva dere tenker om den nye bloggen? Føler jeg er i en slags innkjøringsfase der jeg vil finne de beste løsningene. Senest for noen dager siden endrer jeg font så det skulle bli lettere å lese tekstene mine.. Er det noe dere savner/vil se mer av? Ellers er jeg i himmelen over all feedback fra dere, herregud, så mye snille mennesker det er der ute.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Organic by john patrick slip dress

John Patrick kaller denne slip in kjolen `a luxurious essential for the modern woman´. Drøy påstand, men jeg stiller meg bak den. Når været tillater det bor jeg i JP kjolene. Skal du ut på butikken en tur er det bare å slenge på seg sneakersene, skal du på fest tar du heels. Alle plaggene er biologisk nedbrytbare og bruker kun øko sertifisert-bomull, og med sitt moderne og enkle snitt er de et av mine favorittmerker.

Det blir vanskeligere og vanskeligere å finne plagg man kan stole på virkelig er organiske og bærekraftige, spesielt etter at de store bedriftene der ute fant ut de kunne tjene ekstra på å “brande” produktene sine miljøvennlige, uten at de nødvendigvis er det. What even???? Det er mange måter å få innkjøpene i tråd med prinsippene dine på, men den aller enkleste måten å starte på er ett bevisst kjøp av gangen. 

“The first step to being a more conscious fashion lover is curiosity, which involves cultivating an interest in where our clothing comes from, where it goes after we no longer want it and who is impacted by the decisions we make about what we wear. Once we start asking ourselves these questions, the answers are never too far off.” Nadine Farag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jakke Ganni, Veske & heels Zara, topp H&M, Bukser Weekday, Solbriller Acne

Dette var egentlig en vinterkåpe fra Ganni men sist uke fikk jeg lagt opp to av kåpene mine til små jakker. Bruker uansett mest boblejakker om vinteren, så tenkte en liten tur til sydamen var en fin måte å legge om til våren på. Fan av å fikse om på i stedet for å kjøpe nytt der jeg kan og oppfordrer flere til å tenke kreativt rundt akkurat det. De fleste av oss kan få så sjukt mye mer ut av garderobene våre enn vi tror.

ILSE_05

 

Helgen ble i lengste laget for deres kjære bloggerske og først nå er jeg out and about igjen. Blåmandag fikk en helt ny betydning for meg, har bare sovet og sovet og sovet, og nå har jeg så utrolig mye å ta igjen. Virkelig hater når det skjer, men får bare gjøre en ekstra lang innsats idag og trøste meg med at jeg hadde en sykt gøy helg med de beste menneskene. Og at jeg ikke skal innta alkohol igjen på typ. 2 måneder. Skal straks på lesesalen men kaster bort noen timer på å sitte å se på inspobilder til den nye stuen vår, hva synes dere? Stuen vår bader i sol fra morgen til kveld nå så første på prioriteringslisten er noen fine tunge gardiner for å gjøre det litt mer lunt. Leker også med ideen om å kjøpe en lekker lys juju hat til å henge over sofaen, men kjæresten mener det blir litt for feminint. Om alt annet i rommet er mørkt synes jeg det er akkurat passe balansert, men skjønner at fjær i seg selv egentlig er en jentegreie.. Hva tenker dere, er juju hatter bare for dekadente jenteleiligheter lokalisert i Paris eller er juju hatter for alle, oss vanlige nordboere inkludert?

vaske hår
takeaway fordi vi ikke orker binde oss til å kokkelere

samtaler om videregående og konseptet med klassebilder

høre en hemmelighet

gjenoppdage Imogen Heap

gå med nye sko på inne

1 middag og 5 flasker vin

samtaler om sist helg, bøker som må leses og miljøer vi kanskje burde oppsøke

fulle jenter på badet
tårer farger hele natten

vi sovner

vi våkner

vi går hjem

mandag igjen
tirsdag igjen
3 dager igjen.