OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her om dagen spradet jeg rundt i denne drømmen av en kjole fra greske Ioanna Kourbela og følte meg som en liten prinsesse som endelig er alene hjemme og har fått hånd på mors mest delikate plagg. De spurte meg om å style min favorittpiece fra deres nyeste kolleksjon, SS16 · KALEIDOSCOPE og jeg takket selvsagt ja og lot min besettelse for minmaskete kjoler fortsette. Deres fokus på økologiske naturlige stoffer som fremhever det feminine og klassiske passer meg midt i blinken. Av en eller annen grunn får jeg alltid lyst å være mer kvinnelig om sommeren. Sneaksene blir lagt til siden og smykkene begynner lure seg inn, sammen med all slags leppestifter og lange morgenritualer.. Gå rundt og late meg i fine kjoler, drikke musserende midt på dagen og slenge beina opp i luften, det er de eneste planene mine de neste ukene. Leve meg inn i rollen som mitt waspy stilikón Marge Sherwood i The talented Mr. Ripley.

Ioanna finner du på deres Popup-store på Aker Brygge ut Juni. Bruker du rabattkoden ioanna+Ulrikke2016 får du 30% avslag på a.l.t i butikken (ops: gjelder kun ut 30.05). 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Earrings Asos

Sandals h&m conscious collection

Dress Ioanna

 

Dress Ganni

Blouse Free People

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Da var de siste eksamene levert og jeg retter tankene mot ferieplaner, leseprosjekter og andre fine ting å bruke sommeren på. Kanskje jeg endelig får tid til å finne gardiner til stuevinduene som har stått skrikende uten helt siden jeg flyttet inn. Tepper til gulvene. Salongstoler til stuen. Eller kanskje jeg får rumpa i gir og endelig lærer meg lage skikkelig vegetarmat. Kanskje jeg får skrevet mer. Oppdatert mer. Tatt i bruk balkongen. Jeg vet ikke enda hva det blir til for å være helt ærlig. Mest sannsynlig tar jeg eksil hjemme på St. Hanshaugen vandrende mellom parken, leiligheten og Java/Kaffebrenneriet med bøkene mine før vi drar til Paris og Tokyo på sensommeren. Jeg har alltid likt å være i Oslo de varmeste og roligste månedene i året, så jeg er fornøyd med at vi ikke drar til utlandet før August. Har allerede vært på Tronsmo og funnet frem til noen forfatterskap som ligger og venter i bokhyllen. Ejersbo og Murakami blant annet. Etter en lang vinter der jeg ble helt hektet på norske kvinnelige forfattere som Kristine Næss, Ida Hegazi Høyer og Trude Lorentzen tenkte jeg det var på tide med litt fra det andre kanten. Må forresten bare nevne at Unnskyld og Fortellingen om øde av Hegazi Høyer er noe av det mest altoppslukende jeg har lest på utrolig lenge. Ble ferdig med sistnevnte i forgårs. Inspirert av virkelige hendelser skriver hun om dr. Carlo Ritter, en tannlege fra Tyskland som i mellomkrigstiden forlater storbylivet i Europa for å leve i ensomhet på Galapagos. Galapagos! Han er lei av storbylivet, portvin, lei av å diskutere politikk, lei av å måtte ha meninger om kulturelle begivenheter, lei av Europa, lei av alt som minner om moderne samfunnsutvikling. Han vil bli naturist og vegetarianer, men å leve ut idealismen byr på en masse sykt kjipe men for leserens del veldig underholdende vanskeligheter. Han innleder blant annet et slags innviklet forhold med en øgle, men mer enn det skal jeg ikke avsløre om den alt-annet-enn glamorøse Galapagos tilværelsen. Temaer som dette, ensomhet, natur og surrealisme går mye igjen i forfatterskapet hennes, pluss at hun har vunnet EUs litteraturpris og er en av kronprinsesse Mette-Marits favoritter. Verdt å sjekke ut altså.

Nå skal jeg på lunch i solen med en venninne og feire at jeg har FERIE, vi snakkes!

Strap Tank Organic By John Patrick

Necklace The Hatters

Denim Weekday

Belt Isabel Marant for h&m

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sakte, men sikkert, er vår gamle stue på vei til å bli et kontor. Vi ville ha et rom vi bare kunne skrive og være kreative i, og jeg elsker det så langt. Etter noen uker med innleving er det akkurat som rommet har kommet til live. Illustrasjonene er en gave fra Helene Egeland. Synes de bryter litt opp og passer perfekt inn med alt det lyse, spesielt det med havet og regnet. Bruker du rabattkoden Ulrikke/StrekAv får du 20 % i nettbutikken hennes Strek.

De fleste ville nok ikke tenke på et work-space som komfortabelt, men dette rommet føles behagelig for meg på grunn et par ting. Dette er en av de få rommene som er helt ferdig. Jeg slipper å flakke med blikket og irritere meg over at jeg skulle hengt opp det bildet og fikset bokhyllen. Det er også rommet dyrene har lagt sin elsk på, og tilbringer de fleste timene sine i, så da har det liksom blitt til det samme for oss mennesker. Vi følger bare etter de, basically..

 

Bandeau top Organic by john patrick

Sunglasses Acne

Clutch Vintage

Necklace The Hatters

Pants Moss Copenhagen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Er dere lei av Organic by john patrick enda? Det har blitt svært få antrekk nå om dagen der jeg ikke ser en mulighet til å innlemme det. Bandeau toppen har jeg brukt mye alene, men i det siste har jeg også blitt glad i å legge til en enkel topp over t-shirts, skjorter og gensere. Det forandrer formen på plaggene med en gang og skaper en mer androgyn og avslappet look jeg liker svært godt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_0756 copy

IMG_0757 copyOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_0750

 

Er det et ord jeg kommer på for å beskrive livet mitt akkurat nå er det heldig. I går var bevis på at hver ny dag er en mulighet til å starte på nytt. Jeg har vært litt, stresset er kanskje feil ord, men ikke helt i balanse med meg selv i det siste. Men 2016 har vært snill mot meg så langt, med sine små og store endringer. Mitt «get-my-shit-together-år». Jeg tror noe av det viktigste jeg har lært er at du er i din fulle rett til å si at du ikke orker leve `sånn og sånn´ mer, selv om det kan arte seg som en slags dramatisk brytning med noe. Å holde seg over vannflaten. Man er aldri forberedt for livet kaster mot deg. Endringene skjer så fort, utenfra. Over natten kan livet være noe annet. Det eneste som kan holde seg «sane» oppi det hele er endringene du styrer selv. Over tid. Indre tanker, sanser, innfallsvinkel, tilstedeværelse, et ekstra innpust, evnen til å se og forstå. Marerittet er miste seg selv i hverdagene, krysse av ting på listen og gå videre uten ettertanke, for å få ting gjort eller bare for å unngå det ubehagelige.

I går skjønte jeg at uansett hvor mye som skjer rundt meg, er jeg nødt å ta tid til det og de som er viktigst for meg. Å gå i parken med de jeg er glad i. Ha tid til å snakke med venner om ingenting. Ligge under et tre. Se på vårblomstringen. Roe ned. Få nye ideer. Så snart eksamene mine er over skal jeg bruke sommeren på enda mer av dette.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

and almost holiday season…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bluse Free People – Jeans Mardou & Dean

 

Jeg vet 99 prosent av Oslo løper rundt der ute høye på sol og varme, med all verdens nyklekte planer på agendaen, men vi har altså gått helt mot strømmen og har planlagt hjemmekveld. Idag har vi bare hengitt oss totalt til første sommerdag i parken. Kjøpte muffins av noen 8-åringer, spiste lunch med usaklig mye feta ost og lot Emma løpe rundt. Nå er leiligheten vasket, middag på gang og vi venter på helgebesøk. Jeg driver og tenker på hva vi skal fylle resten av helgen med for å holde dette nivået gående. Det er vel på overtid med en tur til Henie Onstad og Yayoi Kusama, men jeg føler kanskje jeg allerede har sett hele utstillingen på Instagram. Tar gjerne imot tips altså. Første sommerhelgen i år, hva gjør man, hvor gjør man det?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Emma har begynt å bli sjarmerende små lubben som er typisk for labradorer, det synes jeg er så søtt. Hun er lykkelig uvitende og tolker fortsatt sitt eget speilbilde som en ny potensiell kompis.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har fått meg palme idag. Synes det ene hjørnet var innmari tomt, men nå er jeg fornøyd.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ronja har inntatt favorittplassen under bordet, trygg for både valp og mas.

Dress vintage

Hoop earrings Asos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA